Mustikka-ananasviipaleet

Herkulliset leivokset mustikka-ananashillokkeella ja vaniljatäytteellä.

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Hilloke
2 pss (à 200 g) pakastemustikoita
1 tuore keskikokoinen ananas
2 1/2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
Leivospohja
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 iso muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 pussi (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
4 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kiille
2 dl laimennettua sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista mehua)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Valmista ensin hilloke. Pane kattilaan mustikat, mausteet, kuoritut ja pieneksi pilkotut ananaspalat ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Tee leivospohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja hetken päästä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina ohueksi (30x40 cm) levyksi leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita keskenään vaniljatäytteen ainekset ja anna turvota jämäkäksi, noin 10 minuuttia. Levitä vaniljatäyte leivospohjalle. Nosta viileään puoleksi tunniksi.

Levitä mustikka-ananashilloke varovasti vaniljatäytteen pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista kiille. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen, anna jäähtyä pari minuuttia. Valele kiilleliemi varovasti mustikka-ananaskerroksen päälle ja anna hyytyä viileässä. Paloittele ja vie tarjolle.

Vinkki!
Mustikka-ananasviipaleet voi myös pakastaa. Pakkaa palat laatikoihin ja laita pakastimeen. Nosta viileään sulamaan päivää ennen varsinaista tarjoilua. Älä pelästy pakastetun kiilteen ulkonäköä, sillä hiljalleen sulaessaan kiille muuttuu jälleen kirkkaaksi ja edustavaksi.

Resepti: Ruokatoimittaja Marja Samuli / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.