Mustaherukkasorbetti

Valmista jälkiruoaksi klassista mustaherukkasorbettia mintulla maustettuna.

4–6 annosta

12 tuntia

Arviot (37 kpl)

Ainekset

2 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
300 g mustaherukoita, soseutettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja sekoita vaahdon joukkoon yhdessä hienonnetun mintun kanssa. Laita pakastimeen vähintään yön yli. Vatkaa seosta alussa muutaman kerran puolen tunnin välein. Lusikoi sorbetti jälkiruokakulhoihin ja tarjoa hieman pehmenneenä jälkiruoaksi.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata osan mustaherukoista esimerkiksi miedommilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?