Mustaherukkasorbetti

Valmista jälkiruoaksi klassista mustaherukkasorbettia mintulla maustettuna.

4–6 annosta

12 tuntia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

2 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
300 g mustaherukoita, soseutettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja sekoita vaahdon joukkoon yhdessä hienonnetun mintun kanssa. Laita pakastimeen vähintään yön yli. Vatkaa seosta alussa muutaman kerran puolen tunnin välein. Lusikoi sorbetti jälkiruokakulhoihin ja tarjoa hieman pehmenneenä jälkiruoaksi.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata osan mustaherukoista esimerkiksi miedommilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.