Mustaherukkakakku

Mustaherukka ja suklaa on yhdistelmä aikuiseen makuun. Tässä hieman haasteellisemmassa kakussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.

10 palaa

PT1H

2 tuntia + 2 tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Suklaatorttupohja
3 ½ rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ rkl maissitärkkelysjauhetta
8 keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 valkuaista
Keksipohjat (2 kpl)
100 g margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 keltuainen
1 ps (80 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 dl mustaherukoita
4 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mustaherukkahilloa
Päälle
Dansukker Tomusokeria
pitahaya- tai muuta koristeellista hedelmää

Ohjeet

1. Siivilöi torttupohjan kuivat aineet yhteen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista valkoiseksi vaahdoksi.

2. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä keltuaiset varovasti käännellen nuolijalla valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti joukkoon.

4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteen lämmössä hiukan keskitason yläpuolella.

5. Levitä leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja sen päälle jäähtymään.

6. Sekoita kaikki murotaikinan raaka-aineet keskenään. Puolita taikina ja muovaa palat kahdeksi palloksi. Kääri taikinapallot tuorekelmuun ja pidä niitä kylmässä puoli tuntia.

7. Kauli toinen taikinapallo levyksi. Pane irtopohjavuokaan (ø 22 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja nosta taikinalevy sen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Irrota keksipohja vuoasta ja paperista ja paista samoin toinen keksipohja samassa vuoassa.

8. Painele täytteen marjat siivilän läpi soseeksi. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja hillo.

9. Sivele neljännes täytettä ensimmäisen keksipohjan päälle. Leikkaa suklaatorttulevystä kaksi vuoan pohjan suuruista palaa. Nosta toinen niistä kakulle, jaa päälle mustaherukkahillo ja nosta päälle toinen suklaatorttulevystä leikattu levy. Levitä päälle kolmannes jäljellä olevasta täytteestä ja nosta päällimmäiseksi jäljellä oleva keksipohja.

10. Sivele yli jäänyt täyte kakun ulkoreunalle. Säästä halutessasi hiukan kakun reunoille pursotettavaksi.

Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta keksit ehtivät kostua helposti leikkautuviksi.

11. Koristele torttu juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja pitahaya-hedelmän lohkoilla.

Vinkki!
Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.