Mustaherukkahyytelö Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla

15 minuuttia
Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö lyhentää mehuhyytelön keittoaikaa.
Mustaherukkahyytelö Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla
Arvioi: (116 kpl)

Ainekset

  • 1 litra puolikypsistä mustaherukoista keitettyä mehua
  • 800–1000 g Dansukker Hillosokeria TAI
  • 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Mittaa mehu kattilaan ja sekoita siihen Hillosokeri tai Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä hiljalleen silloin tällöin varovasti sekoittaen noin 10 minuuttia. Tee hyytelökoe*. Kuori vaahto. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä.

* Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Huom!
Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö hyytelön valmistamisessa lyhentää hyytelön keittoaikaa. Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla valmistettu herukkahyytelö ei ole aivan yhtä sileä ja kirkas kuin valmistettaessa hyytelö Taloussokerilla. Herukkahyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.

Reseptin on laatinut

Dansukker