Mustaherukka-suklaatorttu

Kääretorttupohjasta leivotaan helposti kerma-rahkalla, mustaherukoilla ja maitosuklaalla täytetty torttu.

noin 12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kostutus
n. 1 1/2 dl mustaherukkamehua tai 1 1/2 dl maitoa ja 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl mustaherukoita
100–150 g maitosuklaata

Pinnalle
mustaherukoita ja suklaarouhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen osaan. Mausta toinen seos sokerilla, jauha joukkoon mustaherukat. Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa toisen seoksen joukkoon.

Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Siirrä toinen tarjoiluvadille. Kostuta mustaherukkamehulla tai vaniljamaidolla. Levitä pinnalle puolet mustaherukkatäytteestä ja puolet suklaatäytteestä. Nosta päälle kansiosa, kostuta ja levitä päälle kerrokset molempia vaahtoja. Koristele mustaherukoilla, herukkapensaan lehdillä ja suklaarouheella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.