Ainekset
1 kg (varhais)perunoita
vettä, suolaa
Paistamiseen
25 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
suolaa, mustapippuria
(tuoretta rosmariinia)
Ohjeet
Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä aldente-kypsiksi. Valuta vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä puoli tuntia. Kuori ”vanhat” perunat, varhaisperunoita ei tarvitse kuoria.
Kuumenna rasva laakeassa paistinpannussa, lisää muscovadosokeri ja perunat pannuun. Paista perunoita miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta ja kiiltäviltä. Mausta suolalla, vastarouhitulla pippurilla ja halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Tarjoa grilliruokien, pihvien, jauhelihamurekkeen tai makkaroiden kanssa.
Vinkki!
Tarjoa perunat lämpimänä salaattina: silppua kuumien perunoiden päälle kevätsipulia ja lehtipersiljaa. Viimeistele perunat esim. rouhealla fetamurulla, tomaattikuutioilla ja oliiveilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?