Muscovadojäätelö ja rommi-marinoidut mantelit

Tee jäätelön kanssa tarjottavat rommilla marinoidut mantelit vähintään viikko etukäteen.

4 annosta

PT1H

1 vko + 1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Muscovadojäätelö
2 dl kuohukermaa
5 munankeltuaista
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Rommimarinoidut mantelit
100 g kuorittuja manteleita
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl vaaleaa rommia
1 dl vettä
2½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria

Ohjeet

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja muscovado kuohkeaksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä jäätelöksi, sekoita 2–3 kertaa jäätymisen alkupuolella, tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.

Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Kauho jäätelö jälkiruokamaljoihin ja tarjoa rommimarinoitujen manteleiden kera.

Pane mantelit ja pähkinät lasitölkkiin. Sekoita muscovado ja vesi kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää rommi. Kaada liemi manteleiden joukkoon. Anna vetäytyä vähintään viikko. Tarjoile mantelit jäätelön kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.