Muscovadojäätelö ja rommi-marinoidut mantelit

4 annosta 1 vko + 1 vrk
Tee jäätelön kanssa tarjottavat rommilla marinoidut mantelit vähintään viikko etukäteen.
Muscovadojäätelö ja rommi-marinoidut mantelit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Muscovadojäätelö

    • 2 dl kuohukermaa
    • 5 munankeltuaista
    • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • 2 dl maitoa
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Rommimarinoidut mantelit

    • 100 g kuorittuja manteleita
    • 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
    • ½ dl vaaleaa rommia
    • 1 dl vettä
    • 2½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja muscovado kuohkeaksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä jäätelöksi, sekoita 2–3 kertaa jäätymisen alkupuolella, tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.

    Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Kauho jäätelö jälkiruokamaljoihin ja tarjoa rommimarinoitujen manteleiden kera.

    Pane mantelit ja pähkinät lasitölkkiin. Sekoita muscovado ja vesi kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää rommi. Kaada liemi manteleiden joukkoon. Anna vetäytyä vähintään viikko. Tarjoile mantelit jäätelön kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker