Ainekset
Muscovadojäätelö
2 dl kuohukermaa
5 munankeltuaista
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Rommimarinoidut mantelit
100 g kuorittuja manteleita
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl vaaleaa rommia
1 dl vettä
2½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
Ohjeet
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja muscovado kuohkeaksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä jäätelöksi, sekoita 2–3 kertaa jäätymisen alkupuolella, tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.
Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Kauho jäätelö jälkiruokamaljoihin ja tarjoa rommimarinoitujen manteleiden kera.
Pane mantelit ja pähkinät lasitölkkiin. Sekoita muscovado ja vesi kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää rommi. Kaada liemi manteleiden joukkoon. Anna vetäytyä vähintään viikko. Tarjoile mantelit jäätelön kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?