Muscovadojäätelö
Rommimarinoidut mantelit
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja muscovado kuohkeaksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä jäätelöksi, sekoita 2–3 kertaa jäätymisen alkupuolella, tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.
Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Kauho jäätelö jälkiruokamaljoihin ja tarjoa rommimarinoitujen manteleiden kera.
Pane mantelit ja pähkinät lasitölkkiin. Sekoita muscovado ja vesi kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää rommi. Kaada liemi manteleiden joukkoon. Anna vetäytyä vähintään viikko. Tarjoile mantelit jäätelön kera.
Reseptin on laatinut