Ainekset
2 salottisipulia tai 1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 pikkupullo (0,375 l) punaviiniä
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 lihafondi- tai liemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
muutama timjamin tai rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua yrttiä
2 tl maissitärkkelystä
1 dl vettä
2 rkl voita tai margariinia
(suolaa)
Ohjeet
Laita kattilaan sipulisilput, viini, muscovadosokeri, fondi- tai liemikuutio, tomaattisose ja yrtti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä avoimena, miedolla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä liemi takaisin kattilaan.
Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita rasvanokareet kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa pihvien tai paistin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?