Murupiirakka

Tähän murupiirakkaan voit käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä, kuten omenoita ja luumuja.

PT1H

2 tuntia 45 minuuttia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte

600–800 g marjoja tai hedelmiä
½–3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1–2 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Sulata voi kasarissa. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita muut ainekset kulhossa. Kaada joukkoon voisula ja sekoita hyvin. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kaada marjat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot. Murustele taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Vinkki!

Mausta taikina 2 maustemitallisella kardemummaa.

Käytä taikinassa 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita.

Käytä taikinassa 1 dl Taloussokeria ja 1 dl Fariinisokeria.

Käytä omenatäytteessä Kanelisokeria.

Luumutäytteeseen sopii hyvin mantelirouhe.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?