Ainekset
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
600–800 g marjoja tai hedelmiä
½–3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1–2 rkl perunajauhoja
Ohjeet
Sulata voi kasarissa. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita muut ainekset kulhossa. Kaada joukkoon voisula ja sekoita hyvin. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kaada marjat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot. Murustele taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Vinkki!
Mausta taikina 2 maustemitallisella kardemummaa.
Käytä taikinassa 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita.
Käytä taikinassa 1 dl Taloussokeria ja 1 dl Fariinisokeria.
Käytä omenatäytteessä Kanelisokeria.
Luumutäytteeseen sopii hyvin mantelirouhe.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.