Murukakku mustikka-minttukastikkeen kera - Dansukker

Murukakku mustikka-minttukastikkeen kera

25 palaa 1 tunti
Mustikkakastikkeen kanssa tarjottavan kahvikakun sisällä on yllätyksenä rapeaa muruseosta.
Murukakku mustikka-minttukastikkeen kera
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Vuoan voiteluun

    • 20 g voita tai margariinia
    • ½ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria

    Kakkuun

    • 150 g voita tai margariinia
    • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 4 kananmunaa
    • 100 g tuorejuustoa
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl leivinjauhetta

    Muru

    • ¼ taikinasta
    • ¾ dl manteli- tai pähkinärouhetta
    • ¾ dl kaurahiutaleita
    • 1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria

    Viimeistelyyn

    • Dansukker Tomusokeria

    Kastike

    • 400 g mustikoita
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • muutama mintun lehti

    Voitele vuoka ja ripottele raesokeri vuokaan.

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää tuorejuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada kolme neljäsosaa taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Sekoita manteli- tai pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja puolet raesokerista lopputaikinaan, kaada seos vuokaan ja ripottele loput raesokerista muruseoksen päälle vuokaan.

    Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa.

    Kumoa vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

    Tehosekoita mustikoista, mintunlehdistä ja sokerista sileä kastike. Tarjoa kastike kakun kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;