Murukakku mustikka-minttukastikkeen kera

Mustikkakastikkeen kanssa tarjottavan kahvikakun sisällä on yllätyksenä rapeaa muruseosta.

25 palaa

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vuoan voiteluun
20 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria

Kakkuun
150 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Muru
¼ taikinasta
¾ dl manteli- tai pähkinärouhetta
¾ dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria

Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria

Kastike
400 g mustikoita
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama mintun lehti

Ohjeet

Voitele vuoka ja ripottele raesokeri vuokaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää tuorejuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada kolme neljäsosaa taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Sekoita manteli- tai pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja puolet raesokerista lopputaikinaan, kaada seos vuokaan ja ripottele loput raesokerista muruseoksen päälle vuokaan.

Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa.

Kumoa vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Tehosekoita mustikoista, mintunlehdistä ja sokerista sileä kastike. Tarjoa kastike kakun kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.