Ainekset
Vuoan voiteluun
20 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
Kakkuun
150 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
100 g tuorejuustoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Muru
¼ taikinasta
¾ dl manteli- tai pähkinärouhetta
¾ dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kastike
400 g mustikoita
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama mintun lehti
Ohjeet
Voitele vuoka ja ripottele raesokeri vuokaan.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää tuorejuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada kolme neljäsosaa taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Sekoita manteli- tai pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja puolet raesokerista lopputaikinaan, kaada seos vuokaan ja ripottele loput raesokerista muruseoksen päälle vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa.
Kumoa vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tehosekoita mustikoista, mintunlehdistä ja sokerista sileä kastike. Tarjoa kastike kakun kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?