Mureat joulukeksit

Mureat, piparkakun ja mantelin makuiset joulukeksit leivotaan gluteenittomista jauhoista.

noin 120 kpl

1½ tuntia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

2 dl manteleita
200 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
2 dl perunajauhoja
3 1/2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
(esim. Semper fin mix)
Koristeluun
75 g gluteenitonta tummaa suklaata

Ohjeet

Kalttaa, kuori ja rouhi mantelit.

Sekoita keskenään voi, fariinisokeri ja siirappi. Lisää joukkoon mausteet ja mantelirouhe.

Sekoita keskenään sooda, perunajauhot ja gluteenittomat jauhot. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Pane taikina jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Jauhota leivinalusta kevyesti perunajauholla. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne tangoiksi. Kääri kelmuun ja pane pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa tangot hyvin ohuiksi viipaleiksi ja pane leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175°C:ssa uunin alatasolla noin 10–12 min. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja koristele keksit.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.