Ainekset
2 dl manteleita
200 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
2 dl perunajauhoja
3 1/2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
(esim. Semper fin mix)
Koristeluun
75 g gluteenitonta tummaa suklaata
Ohjeet
Kalttaa, kuori ja rouhi mantelit.
Sekoita keskenään voi, fariinisokeri ja siirappi. Lisää joukkoon mausteet ja mantelirouhe.
Sekoita keskenään sooda, perunajauhot ja gluteenittomat jauhot. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Pane taikina jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Jauhota leivinalusta kevyesti perunajauholla. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne tangoiksi. Kääri kelmuun ja pane pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
Leikkaa tangot hyvin ohuiksi viipaleiksi ja pane leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175°C:ssa uunin alatasolla noin 10–12 min. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa ja koristele keksit.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.