Mureat joulukeksit

noin 120 kpl 1½ tuntia
Mureat, piparkakun ja mantelin makuiset joulukeksit leivotaan gluteenittomista jauhoista.
Mureat joulukeksit
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 2 dl manteleita
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl perunajauhoja
  • 3 1/2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
  • (esim. Semper fin mix)

Koristeluun

  • 75 g gluteenitonta tummaa suklaata

Kalttaa, kuori ja rouhi mantelit.

Sekoita keskenään voi, fariinisokeri ja siirappi. Lisää joukkoon mausteet ja mantelirouhe.

Sekoita keskenään sooda, perunajauhot ja gluteenittomat jauhot. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Pane taikina jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Jauhota leivinalusta kevyesti perunajauholla. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne tangoiksi. Kääri kelmuun ja pane pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa tangot hyvin ohuiksi viipaleiksi ja pane leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175°C:ssa uunin alatasolla noin 10–12 min. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja koristele keksit.

Reseptin on laatinut

Dansukker