Muovailtava suklaamassa

Muovailtavasta suklaamassasta teet suklaaruusuja, rasioita, erilaisia hauskoja hahmoja ja muita koristeita.

10 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (93 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 65 %)
100 g (n. 3/4 dl) Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

1. Sulata suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita joka välissä lusikalla. Tai sulata suklaa vesihauteessa.

2. Kun suklaa on täysin sulaa, sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Peitä massa kelmulla ja anna jähmettyä yön yli huoneenlämmössä.

3. Seuraavana päivänä: vaivaa massaa puhtain käsin, kunnes se on tasaista ja helposti muovailtavaa. 

4. Muovaile massaa haluamallasi tavalla.

5. Jos haluat kaulita massaa, käytä apuna tomusokeria. Tomusokerin saat pois suklaamassan pinnasta ”kiillottamalla” pinta kuumalla vedellä kostutetulla talouspaperilla.

Suklaamassassa tehdyt tuotteet säilyvät huoneenlämmössä.

Vinkki!
Suurempia suklaatöitä (esim. suklaarasia) varten tuplaa reseptin määrä. Kaulinta helpottuu, kun kuumennat massaa muutamia sekunteja mikrossa. Varo kuumentamasta liikaa.

Suklaaruusut
Pyörittele suklaamassasta pieniä palloja ja ohenna ne terälehden muotoisiksi. Rakenna ruusua terälehti kerrallaan.

Katso video: Suklaamassan valmistus ja rasian muovaaminen

 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.