Muovailtava suklaamassa

Muovailtavasta suklaamassasta teet suklaaruusuja, rasioita, erilaisia hauskoja hahmoja ja muita koristeita.

10 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (106 kpl)

Ainekset

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 65 %)
100 g (n. 3/4 dl) Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

1. Sulata suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita joka välissä lusikalla. Tai sulata suklaa vesihauteessa.

2. Kun suklaa on täysin sulaa, sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Peitä massa kelmulla ja anna jähmettyä yön yli huoneenlämmössä.

3. Seuraavana päivänä: vaivaa massaa puhtain käsin, kunnes se on tasaista ja helposti muovailtavaa. 

4. Muovaile massaa haluamallasi tavalla.

5. Jos haluat kaulita massaa, käytä apuna tomusokeria. Tomusokerin saat pois suklaamassan pinnasta ”kiillottamalla” pinta kuumalla vedellä kostutetulla talouspaperilla.

Suklaamassassa tehdyt tuotteet säilyvät huoneenlämmössä.

Vinkki!
Suurempia suklaatöitä (esim. suklaarasia) varten tuplaa reseptin määrä. Kaulinta helpottuu, kun kuumennat massaa muutamia sekunteja mikrossa. Varo kuumentamasta liikaa.

Suklaaruusut
Pyörittele suklaamassasta pieniä palloja ja ohenna ne terälehden muotoisiksi. Rakenna ruusua terälehti kerrallaan.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?