Munaton ja maidoton täytekakku

Maidoton ja munaton eli vegaaninen kakku juhliin valmistuu helposti. Saat kakusta vaivattomasti myös gluteenittoman. Koristele tuoreilla marjoilla.

12–15 annosta

1½ tuntia

Arviot (276 kpl)

Ainekset

Pohja
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 dl kivennäisvettä
1 dl hedelmä- tai marjasosetta
1 dl rypsiöljyä
Vuokaan
rypsiöljyä
(gluteenittomia) korppujauhoja
Mustikkahillo
250 g pakastemustikoita
125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl luomulimetin raastettua kuorta

Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
4–5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
3–4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta. Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.

Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.

Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää limetinkuoriraaste. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.

Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla. Lusikoi pinnalle mustikkahillo.

Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla. Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

Vinkki!
Käytä kauravalmisteiden tilalla soijakermaa tai muita kasvimaitotuotteita.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.