Ainekset
Pohja
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 dl kivennäisvettä
1 dl hedelmä- tai marjasosetta
1 dl rypsiöljyä
Vuokaan
rypsiöljyä
(gluteenittomia) korppujauhoja
Mustikkahillo
250 g pakastemustikoita
125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl luomulimetin raastettua kuorta
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
4–5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
3–4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa
Ohjeet
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta. Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.
Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.
Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää limetinkuoriraaste. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla. Lusikoi pinnalle mustikkahillo.
Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla. Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.
Vinkki!
Käytä kauravalmisteiden tilalla soijakermaa tai muita kasvimaitotuotteita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.