Munaton ja maidoton täytekakku

Maidoton ja munaton eli vegaaninen kakku juhliin valmistuu helposti. Saat kakusta vaivattomasti myös gluteenittoman. Koristele tuoreilla marjoilla.

12–15 annosta

1½ tuntia

Arviot (476 kpl)

Ainekset

Pohja
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 dl kivennäisvettä
1 dl hedelmä- tai marjasosetta
1 dl rypsiöljyä
Vuokaan
rypsiöljyä
(gluteenittomia) korppujauhoja
Mustikkahillo
250 g pakastemustikoita
125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl luomulimetin raastettua kuorta
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
4–5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
3–4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta. Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.

Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.

Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää limetinkuoriraaste. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.

Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla. Lusikoi pinnalle mustikkahillo.

Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla. Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

Vinkki!
Käytä kauravalmisteiden tilalla soijakermaa tai muita kasvimaitotuotteita.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?