Mummo Ankan karviaispiiras

Mummo Ankan karviaispiirakassa on sisällä karviaismarjakiisseliä ja päällä marenkia.

1 tunti

Arviot (164 kpl)

Ainekset

Täyte

5 dl karviaisia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Pohjataikina

100 g voita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munankeltuaista
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
Pinnalle

2 munanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(1 dl kookoshiutaleita)

Ohjeet

1. Mittaa peratut karviaiset, vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen kunnes seos kiehahtaa. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Painele taikina piirakkavuokaan. Kaada karviaiskiisseli vuokaan. Paista 175-asteisen uunin pohjalla 20 minuuttia.

4. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Nostele marenkivaahto piirakan pinnalle ja paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!