Mummo Ankan karviaispiiras

1 tunti
Mummo Ankan karviaispiirakassa on sisällä karviaismarjakiisseliä ja päällä marenkia.
Mummo Ankan karviaispiiras
Arvioi: (96kpl)

Ainekset

    Täyte

    • 5 dl karviaisia
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • ½ dl vettä
    • 2 rkl perunajauhoja

    Pohjataikina

    • 100 g voita
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 munankeltuaista
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 2 tl kardemummaa

    Pinnalle

    • 2 munanvalkuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • (1 dl kookoshiutaleita)

    1. Mittaa peratut karviaiset, vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoitellen kunnes seos kiehahtaa. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.

    2. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

    3. Painele taikina piirakkavuokaan. Kaada karviaiskiisseli vuokaan. Paista 175-asteisen uunin pohjalla 20 minuuttia.

    4. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Nostele marenkivaahto piirakan pinnalle ja paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. 
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker