Mummin siirappikakku

24 palaa 1 tunti
Perinteinen tumma kahvikakku saa makunsa siirapista, kahvista ja mausteista.
Mummin siirappikakku
Arvioi: (108kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
  • 75 g margariinia tai voita sulatettuna
  • 4 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rusinoita

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran rengasvuoka.

Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma kahvijuoma ja sulatettu rasva voimakkaasti vatkaten munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja rusinat. Lisää seos tasaisesti sekoittaen vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. Kakun maku paranee muutaman päivän säilytyksessä.

Reseptin on laatinut

Dansukker