Mummin siirappikakku

Perinteinen tumma kahvikakku saa makunsa siirapista, kahvista ja mausteista.

24 palaa

PT55M

1 tunti

Arviot (286 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
75 g margariinia tai voita sulatettuna
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran rengasvuoka.

Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma kahvijuoma ja sulatettu rasva voimakkaasti vatkaten munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja rusinat. Lisää seos tasaisesti sekoittaen vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. Kakun maku paranee muutaman päivän säilytyksessä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!