Ainekset
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100 g sulatettua voita
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohu- tai kahvikermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 1 ½ l erilaisia marjoja
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voisula, appelsiininkuori ja -mehu sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Sekoita hyytelösokeri Multi ja kerma kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puolisen minuuttia. Anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se kermahyytelön joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
Lado kakkuviipaleita, marjoja ja kermahyytelöä kerroksittain tarjoiluastiaan. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?