Mokkabebet

Murotaikinapohjaisissa herkkuleivoksissa on kahvinmakuinen ranskankermatäyte sekä tomusokerikuorrutus.

noin 35 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (24 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
300 g ranskankermaa
3 dl Dansukker Tomusokeria
3 tl pikakahvijauhetta

Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria
3–5 rkl vahvaa kahvijuomaa

Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
tai
pähkinärouhetta

Ohjeet

Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Kääräise taikina kelmuun ja pane se tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina 10–12 gramman paloiksi ja painele taikinapalloset pieniin, voideltuihin leivosvuokiin.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja irrota murotaikinapohjat vuoista.

Vaahdota ranskankerma, tomusokeri ja pikakahvijauhe. Täytä leivospohjat.

Kaada kuorrutuksen tomusokeri kulhoon. Lisää kahvijuomaa lorauksin joukkoon ja sekoita kuorrutus hyvin levittyväksi. Kuorruta leivokset. Viimeistele raesokerilla tai pähkinärouheella. Paina viimeistelyrouhe kevyesti kuorrutukseen kiinni.

Täytä leivospohjat muutama tunti ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.