Ainekset
Murotaikina
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
300 g ranskankermaa
3 dl Dansukker Tomusokeria
3 tl pikakahvijauhetta
Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria
3–5 rkl vahvaa kahvijuomaa
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
tai
pähkinärouhetta
Ohjeet
Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Kääräise taikina kelmuun ja pane se tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina 10–12 gramman paloiksi ja painele taikinapalloset pieniin, voideltuihin leivosvuokiin.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja irrota murotaikinapohjat vuoista.
Vaahdota ranskankerma, tomusokeri ja pikakahvijauhe. Täytä leivospohjat.
Kaada kuorrutuksen tomusokeri kulhoon. Lisää kahvijuomaa lorauksin joukkoon ja sekoita kuorrutus hyvin levittyväksi. Kuorruta leivokset. Viimeistele raesokerilla tai pähkinärouheella. Paina viimeistelyrouhe kevyesti kuorrutukseen kiinni.
Täytä leivospohjat muutama tunti ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.