Mojitosima

Tarjoa juhlien tervetuliaismaljana mojitosimaa jäämurskan, mintunlehtien ja limettiviipaleiden kera. Sima on oiva juoma kaikkiin kevään juhliin.

n. 4 litraa simaa

n. 1 + 7 vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
6 oksaa vahvaa minttua
4 l vettä
4 (luomu)limetin vihreä kuori ja mehu
⅕ tl eli pienen herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Tarjoiluun
jäämurskaa
tuoreita mintunlehtiä
(rommiaromia)
limettiviipaleita

Ohjeet

1. Mittaa sokerit puhtaaseen isoon, kuumaa kestävään astiaan.

2. Huuhtele mintun oksat kylmällä vedellä ja laita ne kattilaan. Lisää puolet vedestä ja kiehauta. Kaada kuuma vesi ja mintut sokereiden päälle astiaan. Sekoita, niin että sokerit liukenevat.

3. Leikkaa kahden hyvin pestyn limetin vihreä kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu. Sekoita kuorilastut ja mehu sekä loput vedestä sokeriliemen joukkoon.

4. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.

5. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

6. Sekoita sima niin, että pohjalle laskeutunut hiiva sekoittuu tasaisesti nesteeseen. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.

7. Laita pullot viileään (jääkaappiin). Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

HUOM! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

TARJOILU: Lusikoi laseihin reilusti jäämurskaa. Lisää tuoreita mintunlehtiä ja halutessasi tippa rommiaromia. Täytä lasit mojitosimalla ja koristele limettiviipaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.