Mojitosima

Tarjoa juhlien tervetuliaismaljana mojitosimaa jäämurskan, mintunlehtien ja limettiviipaleiden kera. Sima on oiva juoma kaikkiin kevään juhliin.

n. 4 litraa simaa

n. 1 + 7 vrk

Arviot (66 kpl)

Ainekset

250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
6 oksaa vahvaa minttua
4 l vettä
4 (luomu)limetin vihreä kuori ja mehu
⅕ tl eli pienen herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Tarjoiluun
jäämurskaa
tuoreita mintunlehtiä
(rommiaromia)
limettiviipaleita

Ohjeet

1. Mittaa sokerit puhtaaseen isoon, kuumaa kestävään astiaan.

2. Huuhtele mintun oksat kylmällä vedellä ja laita ne kattilaan. Lisää puolet vedestä ja kiehauta. Kaada kuuma vesi ja mintut sokereiden päälle astiaan. Sekoita, niin että sokerit liukenevat.

3. Leikkaa kahden hyvin pestyn limetin vihreä kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu. Sekoita kuorilastut ja mehu sekä loput vedestä sokeriliemen joukkoon.

4. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.

5. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

6. Sekoita sima niin, että pohjalle laskeutunut hiiva sekoittuu tasaisesti nesteeseen. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.

7. Laita pullot viileään (jääkaappiin). Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

HUOM! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

TARJOILU: Lusikoi laseihin reilusti jäämurskaa. Lisää tuoreita mintunlehtiä ja halutessasi tippa rommiaromia. Täytä lasit mojitosimalla ja koristele limettiviipaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.