Mojitojuustokakku

Raikas mojitojuustokakku maistuu mintun ja limetin lisäksi kevyesti rommilta. Näyttävästi koristeltu mascarponetäytteinen kakku sopii jokaiseen juhlapöytään.

10–12 annosta

45 min + väh. 4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
75 g voita
1 rkl Dansukker Luomufariinisokeria
200 g suklaa-kaurakeksejä

Täyte
2 dl tuoretta minttua
5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
500 g mascarponetuorejuustoa
100 g paksua maustamatonta jogurttia
5 liivatetta
2 luomulimetin kuori ja mehu
0,5 dl vaaleaa rommia
(vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun
minttua, limettiä, vihreitä macaronseja ja karamelleja, syötäviä kukkia

Ohjeet

Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Hienonna minttu ja jauha se esimerkiksi morttelilla vihreäksi tahnaksi. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon mascarpone, jogurtti ja minttu ja vaahdota tasaiseksi. Liota liivatteet pehmeiksi noin 15–20 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Raasta limettien kuoret ja purista mehu kattilaan, lisää myös rommi. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne rommiseokseen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Koristele kakku mintulla, limetillä, macaronseilla, karamelleilla ja syötävillä kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.