Mojitojuustokakku

Raikas mojitojuustokakku maistuu mintun ja limetin lisäksi kevyesti rommilta. Näyttävästi koristeltu mascarponetäytteinen kakku sopii jokaiseen juhlapöytään.

10–12 annosta

45 min + väh. 4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
75 g voita
1 rkl Dansukker Luomufariinisokeria
200 g suklaa-kaurakeksejä

Täyte
2 dl tuoretta minttua
5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
500 g mascarponetuorejuustoa
100 g paksua maustamatonta jogurttia
5 liivatetta
2 luomulimetin kuori ja mehu
0,5 dl vaaleaa rommia
(vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun
minttua, limettiä, vihreitä macaronseja ja karamelleja, syötäviä kukkia

Ohjeet

Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Hienonna minttu ja jauha se esimerkiksi morttelilla vihreäksi tahnaksi. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon mascarpone, jogurtti ja minttu ja vaahdota tasaiseksi. Liota liivatteet pehmeiksi noin 15–20 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Raasta limettien kuoret ja purista mehu kattilaan, lisää myös rommi. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne rommiseokseen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Koristele kakku mintulla, limetillä, macaronseilla, karamelleilla ja syötävillä kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.