Mojitojuustokakku

Raikas mojitojuustokakku maistuu mintun ja limetin lisäksi kevyesti rommilta. Näyttävästi koristeltu mascarponetäytteinen kakku sopii jokaiseen juhlapöytään.

10–12 annosta

45 min + väh. 4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
75 g voita
1 rkl Dansukker Luomufariinisokeria
200 g suklaa-kaurakeksejä

Täyte
2 dl tuoretta minttua
5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
500 g mascarponetuorejuustoa
100 g paksua maustamatonta jogurttia
5 liivatetta
2 luomulimetin kuori ja mehu
0,5 dl vaaleaa rommia
(vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun
minttua, limettiä, vihreitä macaronseja ja karamelleja, syötäviä kukkia

Ohjeet

Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Hienonna minttu ja jauha se esimerkiksi morttelilla vihreäksi tahnaksi. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon mascarpone, jogurtti ja minttu ja vaahdota tasaiseksi. Liota liivatteet pehmeiksi noin 15–20 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Raasta limettien kuoret ja purista mehu kattilaan, lisää myös rommi. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne rommiseokseen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Koristele kakku mintulla, limetillä, macaronseilla, karamelleilla ja syötävillä kukilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.