Ainekset
Pohja
75 g voita
1 rkl Dansukker Luomufariinisokeria
200 g suklaa-kaurakeksejä
Täyte
2 dl tuoretta minttua
5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
500 g mascarponetuorejuustoa
100 g paksua maustamatonta jogurttia
5 liivatetta
2 luomulimetin kuori ja mehu
0,5 dl vaaleaa rommia
(vihreää elintarvikeväriä)
Koristeluun
minttua, limettiä, vihreitä macaronseja ja karamelleja, syötäviä kukkia
Ohjeet
Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon rasva. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
Hienonna minttu ja jauha se esimerkiksi morttelilla vihreäksi tahnaksi. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon mascarpone, jogurtti ja minttu ja vaahdota tasaiseksi. Liota liivatteet pehmeiksi noin 15–20 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Raasta limettien kuoret ja purista mehu kattilaan, lisää myös rommi. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne rommiseokseen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Koristele kakku mintulla, limetillä, macaronseilla, karamelleilla ja syötävillä kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?