Ainekset
2 l mustaherukoita
½ dl vettä, mikäli käytät tuoreita marjoja
500 g Dansukker Hillosokeria
1 tl kuivattua minttua
Ohjeet
Puhdista marjat ja laita ne kattilaan veden kanssa. Mikäli valmistat hillon pakastemarjoista, ei vettä tarvitse lisätä. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Mausta mintulla. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin puoli tuntia. Jos pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Vinkki!
Mausta hilloa erilaisilla yrteillä tai hedelmien kuoriraasteilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?