Ainekset
Hillo
700 g omenaa (10 dl)
300 g pihlajanmarjoja (5 dl)
0,5 dl vettä
500 g Dansukker Hillosokeria (noin 5,5 dl)
ripaus kanelia
Pannaritaikina
3 kananmunaa
4 dl (kaura)maitoa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljaa myllystä (tai 1 vaniljatangon siemenet)
3 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
Ohjeet
Hillo
Kuori ja paloittele omenat. Pese pihlajanmarjat ja jätä likoamaan hetkeksi.
Mittaa omenat ja marjat isoon kattilaan veden kanssa ja keitä kunnes ne pehmenevät.
Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, sekoita ja jätä hillo porisemaan 15 minuutiksi.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto, mausta kanelilla ja anna hillon jäähtyä hiukan.
Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje kannet.
Pannaritaikina
Vispaa kananmunat ja maito kunnolla sekaisin. Lisää öljy.
Vispaa suola ja jauhot sekaan.
Mausta taikina vaniljalla ja siirapilla.
Jätä taikina nousemaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Jaa taikina voideltuun 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan ja paista pannukakkuja uunin keskitasolla noin 13–15 minuuttia, tai kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja nousseet.
Tarjoile lämpimät pannukakut omena-pihlajanmarjahillon ja siirapin kanssa!
Vinkki!
Tee halutessasi minipannukakut 12-paikkaiselle muffinipellille.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!
Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.