Ainekset
Hillo
700 g omenaa (10 dl)
300 g pihlajanmarjoja (5 dl)
0,5 dl vettä
500 g Dansukker Hillosokeria (noin 5,5 dl)
ripaus kanelia
Pannaritaikina
3 kananmunaa
4 dl (kaura)maitoa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljaa myllystä (tai 1 vaniljatangon siemenet)
3 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
Ohjeet
Hillo
Kuori ja paloittele omenat. Pese pihlajanmarjat ja jätä likoamaan hetkeksi.
Mittaa omenat ja marjat isoon kattilaan veden kanssa ja keitä kunnes ne pehmenevät.
Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, sekoita ja jätä hillo porisemaan 15 minuutiksi.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto, mausta kanelilla ja anna hillon jäähtyä hiukan.
Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje kannet.
Pannaritaikina
Vispaa kananmunat ja maito kunnolla sekaisin. Lisää öljy.
Vispaa suola ja jauhot sekaan.
Mausta taikina vaniljalla ja siirapilla.
Jätä taikina nousemaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Jaa taikina voideltuun 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan ja paista pannukakkuja uunin keskitasolla noin 13–15 minuuttia, tai kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja nousseet.
Tarjoile lämpimät pannukakut omena-pihlajanmarjahillon ja siirapin kanssa!
Vinkki!
Tee halutessasi minipannukakut 12-paikkaiselle muffinipellille.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?