Minipannarit ja omena-pihlajanmarjahillo

Suloiset minipannarit ja omena-pihlajanmarjahillo sopivat tarjottavaksi vaikka syksyisellä brunssilla. Ihanat pienet pannukakut maustetaan vaniljalla ja vaalealla luomusiirapilla.

noin 36–40 minipannukakkua

30 min + 45 min

Arviot (20 kpl)

Ainekset

Hillo

700 g omenaa (10 dl)

300 g pihlajanmarjoja (5 dl)

0,5 dl vettä

500 g Dansukker Hillosokeria (noin 5,5 dl)

ripaus kanelia

Pannaritaikina

3 kananmunaa

4 dl (kaura)maitoa

2 rkl öljyä

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

0,5 tl vaniljaa myllystä (tai 1 vaniljatangon siemenet)

3 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia

Ohjeet

Hillo

Kuori ja paloittele omenat. Pese pihlajanmarjat ja jätä likoamaan hetkeksi.

Mittaa omenat ja marjat isoon kattilaan veden kanssa ja keitä kunnes ne pehmenevät.

Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, sekoita ja jätä hillo porisemaan 15 minuutiksi.

Kuori pinnalle muodostunut vaahto, mausta kanelilla ja anna hillon jäähtyä hiukan.

Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje kannet.

Pannaritaikina

Vispaa kananmunat ja maito kunnolla sekaisin. Lisää öljy.

Vispaa suola ja jauhot sekaan.

Mausta taikina vaniljalla ja siirapilla.

Jätä taikina nousemaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Jaa taikina voideltuun 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan ja paista pannukakkuja uunin keskitasolla noin 13–15 minuuttia, tai kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja nousseet.

Tarjoile lämpimät pannukakut omena-pihlajanmarjahillon ja siirapin kanssa!

Vinkki!
Tee halutessasi minipannukakut 12-paikkaiselle muffinipellille.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.