Minipannarit ja omena-pihlajanmarjahillo

Suloiset minipannarit ja omena-pihlajanmarjahillo sopivat tarjottavaksi vaikka syksyisellä brunssilla. Ihanat pienet pannukakut maustetaan vaniljalla ja vaalealla luomusiirapilla.

noin 36–40 minipannukakkua

30 min + 45 min

Arviot (20 kpl)

Ainekset

Hillo

700 g omenaa (10 dl)

300 g pihlajanmarjoja (5 dl)

0,5 dl vettä

500 g Dansukker Hillosokeria (noin 5,5 dl)

ripaus kanelia

Pannaritaikina

3 kananmunaa

4 dl (kaura)maitoa

2 rkl öljyä

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

0,5 tl vaniljaa myllystä (tai 1 vaniljatangon siemenet)

3 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia

Ohjeet

Hillo

Kuori ja paloittele omenat. Pese pihlajanmarjat ja jätä likoamaan hetkeksi.

Mittaa omenat ja marjat isoon kattilaan veden kanssa ja keitä kunnes ne pehmenevät.

Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, sekoita ja jätä hillo porisemaan 15 minuutiksi.

Kuori pinnalle muodostunut vaahto, mausta kanelilla ja anna hillon jäähtyä hiukan.

Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje kannet.

Pannaritaikina

Vispaa kananmunat ja maito kunnolla sekaisin. Lisää öljy.

Vispaa suola ja jauhot sekaan.

Mausta taikina vaniljalla ja siirapilla.

Jätä taikina nousemaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Jaa taikina voideltuun 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan ja paista pannukakkuja uunin keskitasolla noin 13–15 minuuttia, tai kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja nousseet.

Tarjoile lämpimät pannukakut omena-pihlajanmarjahillon ja siirapin kanssa!

Vinkki!
Tee halutessasi minipannukakut 12-paikkaiselle muffinipellille.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?