Minimarjaherkku

Kokoa marjaisa miniherkku lasiin ja nauti kesästä! Minimarjaherkku on helppo kerrosjälkiruoka kaurakeksimurusta, jogurtti-kermavaahdosta, kinuskikastikkeesta ja tuoreista marjoista.

4–6 annosta

20 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

100 g (gluteenittomia) kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
ripaus kanelia

Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori

Lisäksi
200 g tuoreita marjoja
1 dl kinuskikastiketta (ks. ohje alla)

Ohjeet

1. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kaneli joukkoon.

2. Vaahdota vispikerma.

3. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele kermavaahto joukkoon.

4. Puhdista marjat ja puolita isoimmat.

5. Kokoa minimarjaherkut kerroksittain kauniisiin lasimaljoihin: pohjalle keksimurua, sitten marjoja, jogurtti-kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Koristele marjoilla.

Vinkki!
Voit koota marjaherkun myös yhteen isompaan tarjoilukulhoon.

 

Helppo ja herkullinen kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl voita

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Jäähdytä. Kinuskikastike säilyy hyvänä jääkaapissa 4–5 vuorokautta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.