Minimarjaherkku

Kokoa marjaisa miniherkku lasiin ja nauti kesästä! Minimarjaherkku on helppo kerrosjälkiruoka kaurakeksimurusta, jogurtti-kermavaahdosta, kinuskikastikkeesta ja tuoreista marjoista.

4–6 annosta

PT25M

20 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g (gluteenittomia) kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
ripaus kanelia

Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori

Lisäksi
200 g tuoreita marjoja
1 dl kinuskikastiketta (ks. ohje alla)

Ohjeet

1. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kaneli joukkoon.

2. Vaahdota vispikerma.

3. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele kermavaahto joukkoon.

4. Puhdista marjat ja puolita isoimmat.

5. Kokoa minimarjaherkut kerroksittain kauniisiin lasimaljoihin: pohjalle keksimurua, sitten marjoja, jogurtti-kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Koristele marjoilla.

Vinkki!
Voit koota marjaherkun myös yhteen isompaan tarjoilukulhoon.

 

Helppo ja herkullinen kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl voita

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Jäähdytä. Kinuskikastike säilyy hyvänä jääkaapissa 4–5 vuorokautta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?