Ainekset
100 g (gluteenittomia) kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
ripaus kanelia
Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
Lisäksi
200 g tuoreita marjoja
1 dl kinuskikastiketta (ks. ohje alla)
Ohjeet
1. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kaneli joukkoon.
2. Vaahdota vispikerma.
3. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele kermavaahto joukkoon.
4. Puhdista marjat ja puolita isoimmat.
5. Kokoa minimarjaherkut kerroksittain kauniisiin lasimaljoihin: pohjalle keksimurua, sitten marjoja, jogurtti-kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Koristele marjoilla.
Vinkki!
Voit koota marjaherkun myös yhteen isompaan tarjoilukulhoon.
Helppo ja herkullinen kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl voita
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Jäähdytä. Kinuskikastike säilyy hyvänä jääkaapissa 4–5 vuorokautta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!