Miljonäärin donitsit

Vapun mehevimpien uunidonitsien innoittaja on klassinen millionaire’s shortbread -yhdistelmä kinuskia ja maitosuklaata. Kuorrutetut miljonäärin donitsit maistuvat muissakin juhlissa.

24 kpl

PT2H
PT0M
leivonnaiset

2 tuntia

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 munaa
1 3/4 dl kuohukermaa
Vuokaan
voisulaa
Kinuski
2 1/4 dl Dansukker Fariinisokeria
2 1/4 dl kuohukermaa
Kuorrute
175 g maitosuklaata
strösseliä *)

Ohjeet

*) Gluteenitonta valmistaessasi huomioi strösselin gluteenittomuus.

TAIKINA

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja, munia ja kermaa.

PAISTAMINEN

Voitele donitsivuoan kolot voisulalla. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.

Pursota taikinasta ohuet rinkulat vuoan koloihin niin, että taikina jää vuoan keskiosaa matalammalle.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta jäähdytysritilän päälle. Puhdista ja voitele vuoka uudelleen ja paista loput taikinasta samaan tapaan.

KINUSKI

Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee ja sen lämpötila on 110 astetta.

Valuta kinuskia lusikan avulla donitsien päälle. Jos kinuski ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä liedellä miedolla lämmöllä.

Nosta donitsit hetkeksi jääkaappiin, jossa kinuski jähmettyy nopeasti.

SUKLAAKUORRUTE

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Kasta donitsit suklaasulaan. Ravistele, jotta kuorrutteen pinta tasoittuu.

Ripottele samantien pinnalle strösseliä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?