Ainekset
Taikina
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 munaa
1 3/4 dl kuohukermaa
Vuokaan
voisulaa
Kinuski
2 1/4 dl Dansukker Fariinisokeria
2 1/4 dl kuohukermaa
Kuorrute
175 g maitosuklaata
strösseliä *)
Ohjeet
*) Gluteenitonta valmistaessasi huomioi strösselin gluteenittomuus.
TAIKINA
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja, munia ja kermaa.
PAISTAMINEN
Voitele donitsivuoan kolot voisulalla. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.
Pursota taikinasta ohuet rinkulat vuoan koloihin niin, että taikina jää vuoan keskiosaa matalammalle.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta jäähdytysritilän päälle. Puhdista ja voitele vuoka uudelleen ja paista loput taikinasta samaan tapaan.
KINUSKI
Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee ja sen lämpötila on 110 astetta.
Valuta kinuskia lusikan avulla donitsien päälle. Jos kinuski ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä liedellä miedolla lämmöllä.
Nosta donitsit hetkeksi jääkaappiin, jossa kinuski jähmettyy nopeasti.
SUKLAAKUORRUTE
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) tai kuumassa vesihauteessa.
Kasta donitsit suklaasulaan. Ravistele, jotta kuorrutteen pinta tasoittuu.
Ripottele samantien pinnalle strösseliä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.