Mehevät vaahtokarkkineliöt

uunipellillinen, 25–30 annosta 1 tunti + 2 tuntia
Porkkanalla, ananaksella ja saksanpähkinöillä maustettu leivonnainen viimeistellään vaahtokarkeista tehdyllä kuorrutteella.
Mehevät vaahtokarkkineliöt
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 5 munaa
  • 3 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
  • 2 dl (200 g) sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl vettä tai maitoa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 porkkana raastettuna
  • 200 g ananasmurskaa valutettuna
  • 50 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus

  • 3 dl kuohukermaa
  • 150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 pss värikkäitä makeisia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi tai maito. Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja vaahtokaramellit. Hämmennä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokaramellit ovat sulaneet kerman joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella vaahdoksi ja levitä leivonnaisen pintaan. Ripottele koristeeksi värikkäitä makeisia.

Vinkki!
Sekoita taikinan joukkoon hieman kanelia tai kardemummaa mausteeksi.

Voit halutessasi värjätä vaahtokarkkiseosta ripauksella elintarvikeväriä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker