Mehevät kalkkunapiiraat

Mehevät kalkkunapiiraat ovat herkullista pikkusuolaista illanistujaisiin. Pienten piiraiden täytteenä voi käyttää myös kalaa, broileria tai kinkkua.

6–8 kpl

1 tunti

Arviot (96 kpl)

Ainekset

Pohja
1 dl juoksevaa kasvismargariinia
2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
3 rkl vettä

Täyte
2 rkl juoksevaa kasvimargariinia tai öljyä
2 salottisipulia silputtuna
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
2 tl Dansukker Luomuruokosokeria
100 g kalkkunaleikettä tai kypsää kalkkunaa hienonnettuna
1 dl persiljaa silputtuna
1 dl ruokakermaa
1 muna
100 g juustoraastetta 

Ohjeet

Sekoita juokseva margariini ja jauhot keskenään käsin tai puuhaarukalla. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Painele seos jauhoja apuna käyttäen muffinipellin koloihin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Kuumenna margariini tai öljy pannulla ja paista salottisipulit. Sammuta liesi. Lisää muut ainekset. Jaa seos muffinipellin koloihin ja jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.

Vinkki!
Käytä täytteenä vaihdellen kalaa, broileria tai kinkkua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.