Mehevä suklaa-taatelikakku

Koristele kuorrutetut viski-taatelikakkupalat jouluisiksi leivoksiksi.

16–20 palaa (gluteeniton)

40 minuuttia

Arviot (368 kpl)

Ainekset

1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
1 dl vettä
3/4 dl viskiä tai tummaa rommia
200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
125 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
150 g gluteenitonta jauhoseosta
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Pinnalle
suklaakuorrutus (ks. alla)
tai
2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja siirrä se vuokaan (18 x 30 cm, reuna 3,5 cm).

Murskaa taatelipala kulhoon, lisää vesi ja viski tai rommi. Laita kulho mikrouuniin ja kuumenna pari minuuttia täydellä teholla. Sekoita haarukalla hillokkeeksi.

Sulata suklaa ja rasva.

Sekoita muscovadosokeri, jauhoseos, suklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kananmunat, suklaa-rasvasula ja taatelihilloke. Sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 18–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista suklaakuorrutus alla olevan ohjeen mukaan. Tai tarjoa kakku sellaisenaan tomusokerilla koristeltuna.

Suklaa-taatelikakun maku täyteläistyy parin päivän jääkaappisäilytyksessä.

Kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa. Ota kakku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuorruta sulanut kakku ohjeen mukaan.

Vinkki!
Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, käytä vehnäjauhoja 150 g (2½ dl).


Kuorrutus suklaa-taatelikakulle

150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia Original)
¾ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
150 g tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää suklaa hyvin sekoittaen. Levitä pehmeä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.

Laita kakku tunniksi jääkaappiin ennen paloittelua.

Vinkki!
Halutessasi koristele kakkupalat marjoilla tai hedelmäviipaleilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!