Mehevä suklaa-appelsiinikakku

12 annosta 25 minuuttia
Appelsiini antaa säväyksen tälle mutakakkutyyppiselle suklaakakulle, joka on helppotekoinen.
Mehevä suklaa-appelsiinikakku
Arvioi: (91kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 appelsiini

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 23 cm) ja voitele rengas. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita ja tee syvennys aineiden keskelle. Lisää sulatettu rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

Siirrä haaleaksi jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria pinnalle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kakku on pehmeä, hiukan valuva keskeltä.

Reseptin on laatinut

Dansukker