Mehevä omenapiirakka

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. leivotaan uunipellillinen mehevää omenapiirakkaa – kotimaisista omenoista ja suomalaisesta sokerista.

uunipellillinen

30 minuuttia

Arviot (83 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kondensoitua kookosmaitoa
1 dl sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
4–8 kotimaista omenaa
Pinnalle
suomalaista Dansukker Taloussokeria
kanelia
Lisäksi
1 dl kuohukermaa
1 rkl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele joukkoon kondensoitu kookosmaito ja rasva.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko n. 30x35) ja viipaloi pinnalle omenat kuorineen tasakokoisiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vaahdota kuohukerma ja mausta sokereilla. Tarjoa paloitellun omenapiirakan kanssa.

Vinkki!
Voit käyttää kondensoidun kookosmaidon tilalla kondensoitua maitoa, kookosmaitoa, maitoa tai omenamehua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?