Mehevä omenapiirakka - Dansukker

Mehevä omenapiirakka

uunipellillinen 30 minuuttia
Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. leivotaan uunipellillinen mehevää omenapiirakkaa – kotimaisista omenoista ja suomalaisesta sokerista.
Mehevä omenapiirakka
Arvioi: (53kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kondensoitua kookosmaitoa
  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
  • 4–8 kotimaista omenaa

Pinnalle

  • suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • kanelia

Lisäksi

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele joukkoon kondensoitu kookosmaito ja rasva.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja viipaloi pinnalle omenat kuorineen tasakokoisiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vaahdota kuohukerma ja mausta sokereilla. Tarjoa paloitellun omenapiirakan kanssa.

Vinkki!
Voit käyttää kondensoidun kookosmaidon tilalla kondensoitua maitoa, kookosmaitoa, maitoa tai omenamehua.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;