Mehevä omenakakku

Kuorrutettavan omenaisen kahvikakun taikinaan antaa mehevyyttä omenasose.

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl omenasosetta
1 dl maitoa tai kermaa
Pinnalle
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Kanelisokeria
1 rkl omena-vaniljalikööriä tai omenamehua
vettä
Dansukker Kanelisokeria
muutama omenalohko

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, omenasose ja maito. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita kuorrutteen tomusokeri, kanelisokeri ja omenavaniljalikööri tai omenamehu keskenään. Lisää vettä sen verran, että kuorrutteesta tulee sakea, mutta levittyvä. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja anna valua kohti reunoja. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja aseta koristeeksi muutama omenalohko.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.