Mehevä omenakakku - omenaleivonnaiset - Dansukker

Mehevä omenakakku

1½ tuntia
Kuorrutettavan omenaisen kahvikakun taikinaan antaa mehevyyttä omenasose.
Mehevä omenakakku
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 dl omenasosetta
  • 1 dl maitoa tai kermaa

Pinnalle

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Kanelisokeria
  • 1 rkl omena-vaniljalikööriä tai omenamehua
  • vettä
  • Dansukker Kanelisokeria
  • muutama omenalohko

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, omenasose ja maito. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita kuorrutteen tomusokeri, kanelisokeri ja omenavaniljalikööri tai omenamehu keskenään. Lisää vettä sen verran, että kuorrutteesta tulee sakea, mutta levittyvä. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja anna valua kohti reunoja. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja aseta koristeeksi muutama omenalohko.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;