Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl omenasosetta
1 dl maitoa tai kermaa
Pinnalle
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Kanelisokeria
1 rkl omena-vaniljalikööriä tai omenamehua
vettä
Dansukker Kanelisokeria
muutama omenalohko
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, omenasose ja maito. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita kuorrutteen tomusokeri, kanelisokeri ja omenavaniljalikööri tai omenamehu keskenään. Lisää vettä sen verran, että kuorrutteesta tulee sakea, mutta levittyvä. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja anna valua kohti reunoja. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja aseta koristeeksi muutama omenalohko.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?