Mehevä kirsikkapitko

Muhkea vuokapitko kootaan pikkupullista ja kerrosten väli täytetään cocktailkirsikoilla ja mantelimassalla.

2 pitkoa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl cocktailkirsikoiden lientä
1 kg vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita

Täyte
2 tölkkiä (à 125 g) cocktailkirsikoita
100 g mantelimassaa
1 rkl kuumaa vettä

Pinnalle
kananmuna
Dansukker Rapeaa raesokeria
2 dl Dansukker Tomusokeria ja
noin 1 rkl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla.

2. Voitele kaksi leipävuokaa. Voit tehdä myös yhden vuokapitkon ja lopusta taikinasta pikkupullia. Silppua kirsikat ja valuta. Pehmennä mantelimassaa kiehautetulla vedellä.

3. Leivo taikina pikkupulliksi. Lado harvakseltaan pullia leipävuokaan ja lusikoi päälle mantelimassaa ja kirsikoita. Lado päälle toinen kerros pullia ja kohota toisen kerran.

4. Voitele pullat ja ripota päälle raesokeria. Paista vuokapullaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?