Mehevä kirsikkapitko

Muhkea vuokapitko kootaan pikkupullista ja kerrosten väli täytetään cocktailkirsikoilla ja mantelimassalla.

2 pitkoa

1½ tuntia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl cocktailkirsikoiden lientä
1 kg vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita

Täyte
2 tölkkiä (à 125 g) cocktailkirsikoita
100 g mantelimassaa
1 rkl kuumaa vettä

Pinnalle
kananmuna
Dansukker Rapeaa raesokeria
2 dl Dansukker Tomusokeria ja
noin 1 rkl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla.

2. Voitele kaksi leipävuokaa. Voit tehdä myös yhden vuokapitkon ja lopusta taikinasta pikkupullia. Silppua kirsikat ja valuta. Pehmennä mantelimassaa kiehautetulla vedellä.

3. Leivo taikina pikkupulliksi. Lado harvakseltaan pullia leipävuokaan ja lusikoi päälle mantelimassaa ja kirsikoita. Lado päälle toinen kerros pullia ja kohota toisen kerran.

4. Voitele pullat ja ripota päälle raesokeria. Paista vuokapullaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.