Taikina
Täyte
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokerit ja kaneli vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen hyvin vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan (ø 25 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa mausteisia siirappimarjoja tai vadelmakastiketta juustokakun kanssa.
Mausteiset siirappimarjat
1 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
2 dl karpaloita tai puolukoita
Kuumenna siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Sekoita kuuma maustesiirappi jäisiin marjoihin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Reseptin on laatinut