Mehevä juustokakku ja mausteiset siirappimarjat

Amerikkalainen juustokakku tarjotaan jouluna mausteisten siirappimarjojen kera.

10 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

75 g leivontamargariinia tai voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 kananmuna
150 g vehnäjauhoja (2 ½ dl)
1 tl leivinjauhetta
Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk rahkaa (250 g)
3 keltuaista
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 valkuaista

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokerit ja kaneli vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen hyvin vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan (ø 25 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa mausteisia siirappimarjoja tai vadelmakastiketta juustokakun kanssa.


Mausteiset siirappimarjat

1 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
2 dl karpaloita tai puolukoita

Kuumenna siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Sekoita kuuma maustesiirappi jäisiin marjoihin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.