Mehevä juustokakku ja mausteiset siirappimarjat

Amerikkalainen juustokakku tarjotaan jouluna mausteisten siirappimarjojen kera.

10 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

75 g leivontamargariinia tai voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 kananmuna
150 g vehnäjauhoja (2 ½ dl)
1 tl leivinjauhetta
Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk rahkaa (250 g)
3 keltuaista
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
2 tl perunajauhoja
3 valkuaista

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokerit ja kaneli vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen hyvin vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan (ø 25 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pistele pohja haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa mausteisia siirappimarjoja tai vadelmakastiketta juustokakun kanssa.


Mausteiset siirappimarjat

1 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
2 dl karpaloita tai puolukoita

Kuumenna siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Sekoita kuuma maustesiirappi jäisiin marjoihin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?