Ainekset
Porkkanakakkupohja
500 g porkkanaa (5 isoa porkkanaa tai 6–7 pientä)
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
120 g saksanpähkinöitä
1,75 dl rypsiöljyä
Kostutukseen
1 dl maitoa
Kandeeratut appelsiiniviipaleet
1 appelsiini ohuina viipaleina
3 dl vettä
3 dl Dansukker Taloussokeria
Appelsiinicurd appelsiinipaloilla (täyte 1)
1 dl appelsiinimehua (n. 1 appelsiini)
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
0,5 rkl maissitärkkelystä
25 g voita
1 appelsiini kuorittuna ja pieneksi kuutioituna (poista valkoiset osat)
Tuorejuustokreemi (täyte 2 ja kuorrute)
800 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl raastettua appelsiininkuorta
Ohjeet
Kakkupohja
1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Yhdistä kulhossa porkkanaraaste ja sokerit. Sekoita ja painele haarukalla siihen asti, että porkkanoista alkaa tulla mehua.
3. Lisää munat ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin. Lisää ne taikinan joukkoon haarukalla sekoittaen. Sekoita vain tasaiseksi asti.
5. Rouhi saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.
6. Lisää lopuksi rypsiöljy ja sekoita huolellisesti.
7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 18 cm:n vuokaan. (Samalla määrällä voit leipoa kakun myös yhteen 24 cm:n vuokaan.)
8. Paista 160 asteessa 70–80 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain muutamia meheviä murusia.
9. Anna kakkupohjan jäähtyä täysin.
Kandeeratut appelsiiniviipaleet
1. Kiehauta vesi ja sokeri kasarissa.
2. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä 30–40 min, kunnes ovat läpikuultavia.
3. Paina valmiit viipaleet kevyesti talouspaperiin molemmin puolin ja nosta sitten ritilälle kuivumaan yön yli.
Appelsiinicurd appelsiinipaloilla
1. Sekoita kattilassa mehu, kuori, sokeri, munat ja maissitärkkelys.
2. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes selvästi paksuuntuu.
3. Ota pois liedeltä ja sekoita voi joukkoon.
4. Lisää lopuksi appelsiinikuutiot. Jäähdytä täysin ja siirrä jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.
Tuorejuustokreemi
1. Yhdistä tuorejuusto ja kuohukerma kulhossa ja vatkaa jämäkäksi massaksi.
2. Lisää joukkoon Dansukker Tomusokeri ja appelsiininkuori, ja kääntele tasaiseksi nuolijalla.
3. Käytä kakun täyttämiseen samantien.
Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakkupohjasta ”hattu” pois ja leikkaa pohja sen jälkeen kolmeen osaan.
2. Aseta ensimmäinen pohja alustalle, kostuta maidolla ja levitä sen päälle noin kolmasosa tuorejuustokreemistä. Tee reunoista korkeammat ja levitä keskelle appelsiinicurdia.
3. Toista vaiheet ja aseta päällimmäiseksi kolmas pohja. Muista kostuttaa myös se.
4. Levitä kakun päälle viimeinen osa tuorejuustokreemistä. Tasoita lastan avulla kakun päälle ja reunoille.
5. Kiinnitä kreemin päälle kandeeratut appelsiinit. Voit tehdä tämän myös vasta tarjoilupäivänä.
Vinkki!
Kakkupohja kannattaa leipoa päivää ennen kakun täyttämistä, jotta pohja ehtii jäähtyä ja asettua täysin. Samana päivänä kakkupohjan kanssa on kätevää valmistaa myös appelsiinicurd ja kandeeratut appelsiiniviipaleet. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä täyttämisestä, kun maut ovat tasaantuneet. Voit säilyttää kuorrutettua kakkua jääkaapissa kuvun alla ja koristella kakun appelsiiniviipaleilla vasta tarjoilupäivänä.
Resepti ja kuva: Ilona Tjurin
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!