Mehevä appelsiini-porkkanakakku

Mehevä appelsiini-porkkanakakku kätkee sisälleen raikkaan twistin appelsiinicurdista ja tuorejuustokreemin. Kakku viimeistellään kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.

PT2H
PT2D
Täytekakut

2 tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Porkkanakakkupohja
500 g porkkanaa (5 isoa porkkanaa tai 6–7 pientä)
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
120 g saksanpähkinöitä
1,75 dl rypsiöljyä

Kostutukseen
1 dl maitoa

Kandeeratut appelsiiniviipaleet
1 appelsiini ohuina viipaleina
3 dl vettä
3 dl Dansukker Taloussokeria

Appelsiinicurd appelsiinipaloilla (täyte 1)
1 dl appelsiinimehua (n. 1 appelsiini)
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
0,5 rkl maissitärkkelystä
25 g voita
1 appelsiini kuorittuna ja pieneksi kuutioituna (poista valkoiset osat)

Tuorejuustokreemi (täyte 2 ja kuorrute)
800 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl raastettua appelsiininkuorta

 

Ohjeet

Kakkupohja

1. Kuori ja raasta porkkanat.

2. Yhdistä kulhossa porkkanaraaste ja sokerit. Sekoita ja painele haarukalla siihen asti, että porkkanoista alkaa tulla mehua.

3. Lisää munat ja sekoita haarukalla tasaiseksi.

4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin. Lisää ne taikinan joukkoon haarukalla sekoittaen. Sekoita vain tasaiseksi asti.

5. Rouhi saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.

6. Lisää lopuksi rypsiöljy ja sekoita huolellisesti.

7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 18 cm:n vuokaan. (Samalla määrällä voit leipoa kakun myös yhteen 24 cm:n vuokaan.)

8. Paista 160 asteessa 70–80 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain muutamia meheviä murusia.

9. Anna kakkupohjan jäähtyä täysin.

Kandeeratut appelsiiniviipaleet

1. Kiehauta vesi ja sokeri kasarissa.

2. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä 30–40 min, kunnes ovat läpikuultavia.

3. Paina valmiit viipaleet kevyesti talouspaperiin molemmin puolin ja nosta sitten ritilälle kuivumaan yön yli.

Appelsiinicurd appelsiinipaloilla

1. Sekoita kattilassa mehu, kuori, sokeri, munat ja maissitärkkelys.

2. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes selvästi paksuuntuu.

3. Ota pois liedeltä ja sekoita voi joukkoon.

4. Lisää lopuksi appelsiinikuutiot. Jäähdytä täysin ja siirrä jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

Tuorejuustokreemi

1. Yhdistä tuorejuusto ja kuohukerma kulhossa ja vatkaa jämäkäksi massaksi.

2. Lisää joukkoon Dansukker Tomusokeri ja appelsiininkuori, ja kääntele tasaiseksi nuolijalla.

3. Käytä kakun täyttämiseen samantien.

Kakun kokoaminen

1. Leikkaa kakkupohjasta ”hattu” pois ja leikkaa pohja sen jälkeen kolmeen osaan.

2. Aseta ensimmäinen pohja alustalle, kostuta maidolla ja levitä sen päälle noin kolmasosa tuorejuustokreemistä. Tee reunoista korkeammat ja levitä keskelle appelsiinicurdia.

3. Toista vaiheet ja aseta päällimmäiseksi kolmas pohja. Muista kostuttaa myös se.

4. Levitä kakun päälle viimeinen osa tuorejuustokreemistä. Tasoita lastan avulla kakun päälle ja reunoille.

5. Kiinnitä kreemin päälle kandeeratut appelsiinit. Voit tehdä tämän myös vasta tarjoilupäivänä.

Vinkki!

Kakkupohja kannattaa leipoa päivää ennen kakun täyttämistä, jotta pohja ehtii jäähtyä ja asettua täysin. Samana päivänä kakkupohjan kanssa on kätevää valmistaa myös appelsiinicurd ja kandeeratut appelsiiniviipaleet. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä täyttämisestä, kun maut ovat tasaantuneet. Voit säilyttää kuorrutettua kakkua jääkaapissa kuvun alla ja koristella kakun appelsiiniviipaleilla vasta tarjoilupäivänä.

 

Resepti ja kuva: Ilona Tjurin

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.