Mazarinkakku

Mazarinkakku on erityisesti mantelista pitävien mieleen. Tarjoa pieninä leivoksina tomusokerikuorrutuksella.

10–12 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1 ½ dl maitoa
50 g mantelimassaa

Kuorrute
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–4 rkl vettä

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai suorakaiteen muotoinen vuoka 30 x 23 cm).

Sekoita rasva, munat, sokerit ja siirappi keskenään puuhaarukalla. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla. Sekoita vielä joukkoon maito ja murennettu mantelimassa.

Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa paloiksi ja tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.