Mazarinkakku

10–12 annosta 50 minuuttia
Mazarinkakku on erityisesti mantelista pitävien mieleen. Tarjoa pieninä leivoksina tomusokerikuorrutuksella.
Mazarinkakku
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 200 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl manteliaromia
  • 1 ½ dl maitoa
  • 50 g mantelimassaa

Kuorrute

  • 3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • 2–4 rkl vettä

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai suorakaiteen muotoinen vuoka 30 x 23 cm).

Sekoita rasva, munat, sokerit ja siirappi keskenään puuhaarukalla. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla. Sekoita vielä joukkoon maito ja murennettu mantelimassa.

Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa paloiksi ja tarjoa!

Reseptin on laatinut

Dansukker