Mazarinkakku

Mazarinkakku on erityisesti mantelista pitävien mieleen. Tarjoa pieninä leivoksina tomusokerikuorrutuksella.

10–12 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1 ½ dl maitoa
50 g mantelimassaa

Kuorrute
3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–4 rkl vettä

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai suorakaiteen muotoinen vuoka 30 x 23 cm).

Sekoita rasva, munat, sokerit ja siirappi keskenään puuhaarukalla. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla. Sekoita vielä joukkoon maito ja murennettu mantelimassa.

Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15–20 minuuttia.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa paloiksi ja tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?