Maustettu suklaatoffee

20–25 kpl 40 minuuttia
Tee itse suklaatoffeeta! Mausta se makusi mukaan chilillä, turkinpippurirouheella tai kardemummalla.
Maustettu suklaatoffee
Arvioi: ( 109 kpl)

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 4 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valitse mauste makusi mukaan

  • 1/2 chili hienonnettuna + koristeluun chilihiutaleita, jos haluat voimakkaamman maun
  • 60 g rouhittuja polkagris-piparminttumakeisia
  • 50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa

1. Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Lisää valittu mauste.
2. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes lämpömittari näyttää 124 astetta. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
3. Kaada seos leivinpaperoituun kuumuutta kestävään vuokaan. Leikkaa jäähtynyt toffee paloiksi ja kääri voipaperiin tai sellofaaniin.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker