Ainekset
10 g (kuorittuna) tuoretta inkivääriä
2 + 2 litraa vettä
2 kanelitankoa
2 tl kardemumman siemeniä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
1 luomusitruuna
Pulloihin
Dansukker Taloussokeria
rusinoita
Ohjeet
Kuori inkivääri ja leikkaa 10 g:n pala ohuiksi viipaleiksi.
Laita isoon kattilaan (vetoisuus 5 litraa) 2 litraa vettä, inkivääriviipaleet, kanelitangot ja kardemumman siemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä (2 litraa) kylmänä.
Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.
Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet. Lisää sitruunaviipaleet ja -kuoret kattilaan.
Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.
Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita.
Poimi sitruuna- ja inkivääriviipaleet sekä kanelitangot simasta. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.
Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.
Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.