Mausteista porsaankylkeä ja muscovadoporkkanoita

4–6 annosta 4 tuntia
Mausteista, ylikypsää uunissa kypsennettyä porsaankylkeä, paistettuja muscovadoporkkanoita ja kastikkeena korianterijugurttia
Mausteista porsaankylkeä ja muscovadoporkkanoita
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg porsaan kylkeä
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 rkl sumakkia (tai yhden luomusitruunan raastettu kuori)
  • 3 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl suolaa

Muscovadoporkkanat

  • 500 g porkkanoita
  • 2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 rkl voita
  • suolaa

Korianterijugurtti

  • 6 rkl maustamatonta jugurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua korianteria

Leikkaa terävällä veitsellä kyljen rasvaan noin puolen sentin syvyiset viillot sentin välein. Sekoita hienonnettu timjami ja muut mausteet keskenään. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Laita kylkipala ison foliopalan päälle uunivuokaan. Kaada folion sisään noin puoli litraa vettä. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa noin 30 minuuttia ja sen jälkeen 130 asteessa 2–3 tuntia. Muista lisätä välillä vettä, jotta liha ei kuivu.

Keitä kuoritut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi, muscovadosokeri ja ripaus suolaa paistinpannussa. Paista porkkanoita, kunnes ne saavat hieman väriä.

Sekoita korianterijugurtin aineet keskenään ja tarjoa kastikkeena.

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura