Mausteinen palapaisti

4 annosta 5–7 tuntia
Karjalanpaistilihoista valmistettavaa mausteista palapaistia haudutetaan pitkään uunipadassa.
Mausteinen palapaisti
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 3 rkl öljyä
  • 700 g karjalanpaistilihaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 isoa sipulia lohkoina
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria myllystä
  • tl paprikajauhetta
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen chilipaprika hienonnettuna
  • 1 keltainen paprika paloina
  • 1 punainen paprika paloina
  • vettä sen verran, että liha peittyy

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa. Paista lihapalat kauttaaltaan. Lisää joukkoon muut ainekset ja kiehauta.

Laita ruoka pataan ja tarkista, että liha on nesteen alla. Kypsennä 100–150-asteisessa uunissa useita tunteja, kunnes liha on mureaa. Varaa kypsymiseen aikaa 5–7 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä kypsymisen aikana.

Tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker