Mausteinen palapaisti

Karjalanpaistilihoista valmistettavaa mausteista palapaistia haudutetaan pitkään uunipadassa.

4 annosta

5–7 tuntia

Arviot (5 st)

Ainekset

3 rkl öljyä
700 g karjalanpaistilihaa
2 tl juustokuminaa
1 ½ tl suolaa
2 isoa sipulia lohkoina
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
tl paprikajauhetta
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chilipaprika hienonnettuna
1 keltainen paprika paloina
1 punainen paprika paloina
vettä sen verran, että liha peittyy

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa. Paista lihapalat kauttaaltaan. Lisää joukkoon muut ainekset ja kiehauta.

Laita ruoka pataan ja tarkista, että liha on nesteen alla. Kypsennä 100–150-asteisessa uunissa useita tunteja, kunnes liha on mureaa. Varaa kypsymiseen aikaa 5–7 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä kypsymisen aikana.

Tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Syksyn hurmaavat omenaherkut

Mikä olisikaan houkuttelevampi piristys syksyn pimeneviin iltoihin kuin herkullinen omenakakku tai pirteä omppuhillo vaikka pannarin kaveriksi.

Poimi pirteä puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Omppusato purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla.

Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.

Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.

Etikettiautomaatti

Tee helposti värikkäitä ja kuvioituja etikettejä ja paikkakortteja.