Mausteinen linssi-kookoskeitto - Dansukker

Mausteinen linssi-kookoskeitto

4 annosta 30 minuuttia
Mausteinen linssi-kookoskeitto valmistuu arkena nopeasti ja siitä riittää seuraavaankin päivään. Kokeile lämmittävää ja ravitsevaa intialaistyyppistä linssikeittoa erityisesti kylmänä talvipäivänä.
Mausteinen linssi-kookoskeitto
Arvioi: (89kpl)

Ainekset

  • 2 rkl (avokado)öljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ punainen chilipaprika hienonnettuna
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl currya
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • vettä
  • 500 g vihreitä tai punaisia käyttövalmiita linssejä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 kourallista babypinaattia

Lisäksi

  • 2 rkl (avokado)öljyä
  • 2 paahtoleipäviipaletta
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, fariinisokeri, chilipaprika, mausteet ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki.

Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vettä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää vielä valutetut linssit ja mausta keitto merisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon babypinaatti. Kuumenna ja tarkista maku.

Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Tarjoa keiton seurana.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;