Mausteinen linssi-kookoskeitto

Mausteinen linssi-kookoskeitto valmistuu arkena nopeasti ja siitä riittää seuraavaankin päivään. Kokeile lämmittävää ja ravitsevaa intialaistyyppistä linssikeittoa erityisesti kylmänä talvipäivänä.

4 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (89 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 rkl (avokado)öljyä
1 pieni sipuli
2 tl Dansukker Fariinisokeria
½ punainen chilipaprika hienonnettuna
2 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl currya
2 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa
vettä
500 g vihreitä tai punaisia käyttövalmiita linssejä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 kourallista babypinaattia

Lisäksi

2 rkl avokadoöljyä
2 paahtoleipäviipaletta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Ohjeet

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, fariinisokeri, chilipaprika, mausteet ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki.

Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vettä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää vielä valutetut linssit ja mausta keitto merisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon babypinaatti. Kuumenna ja tarkista maku.

Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Tarjoa keiton seurana.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?