Mausteinen linssi-kookoskeitto

Mausteinen linssi-kookoskeitto valmistuu arkena nopeasti ja siitä riittää seuraavaankin päivään. Kokeile lämmittävää ja ravitsevaa intialaistyyppistä linssikeittoa erityisesti kylmänä talvipäivänä.

4 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (89 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 rkl (avokado)öljyä
1 pieni sipuli
2 tl Dansukker Fariinisokeria
½ punainen chilipaprika hienonnettuna
2 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl currya
2 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa
vettä
500 g vihreitä tai punaisia käyttövalmiita linssejä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 kourallista babypinaattia

Lisäksi

2 rkl avokadoöljyä
2 paahtoleipäviipaletta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Ohjeet

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, fariinisokeri, chilipaprika, mausteet ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki.

Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vettä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää vielä valutetut linssit ja mausta keitto merisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon babypinaatti. Kuumenna ja tarkista maku.

Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Tarjoa keiton seurana.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.