Ainekset
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
100 g paistonkestävää mansikkamarmeladia
2 dl sitruunalimonadia
Pinnalle
n. 200 g mansikoita tai muita marjoja + Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini, marmeladi ja sitruuna-limonadi, sekoita tasaiseksi esimerkiksi lusikalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle marjat ja hieman sokeria. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Siivilöi jäähtyneen piiraan pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Voit maustaa taikinaa ripauksella kanelia, kardemummaa tai sitruunan- tai appelsiininkuoriraastetta.
Tee ohje tuplana ja paista halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoassa. Täytä ja koristele kuten täytekakut yleensä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.