Marjakranssi

Rahkatäytteinen pullakranssi tuoreilla marjoilla on näyttävä kesäinen leivonnainen.

2 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pullataikinapohja
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja

Täyte
750 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
3 rkl Dansukker Raesokeria

Pinnalle
noin 1 l marjoja

Hyytelökiille
2 dl vettä
1,5 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Valmista pullataikina. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Ota taikinapaloista 1/3 ja painele palat voideltuihin piirasvuokiin, ø 26-27 cm, pohjalle. Jaa loput taikinapalat kahtia ja pyöritä palat tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja siirrä kierteet vuokiin piirakoiden reunuksiksi.

Kohota piirakkapohjat. Painele kohonnut reunus vuoan laitoihin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Jaa täyte vuokiin. Paista 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

Levitä marjat täytteen päälle.

Hyytelökiille: Kiehauta vesi kattilassa, lisää Hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen pinnalle, ensin ohuesti, sitten runsaammin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?