Marjakranssi

Rahkatäytteinen pullakranssi tuoreilla marjoilla on näyttävä kesäinen leivonnainen.

2 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pullataikinapohja
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja

Täyte
750 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
3 rkl Dansukker Raesokeria

Pinnalle
noin 1 l marjoja

Hyytelökiille
2 dl vettä
1,5 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Valmista pullataikina. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Ota taikinapaloista 1/3 ja painele palat voideltuihin piirasvuokiin, ø 26-27 cm, pohjalle. Jaa loput taikinapalat kahtia ja pyöritä palat tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja siirrä kierteet vuokiin piirakoiden reunuksiksi.

Kohota piirakkapohjat. Painele kohonnut reunus vuoan laitoihin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Jaa täyte vuokiin. Paista 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

Levitä marjat täytteen päälle.

Hyytelökiille: Kiehauta vesi kattilassa, lisää Hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen pinnalle, ensin ohuesti, sitten runsaammin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.