Ainekset
Pullataikinapohja
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte
750 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1-2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna
3 rkl Dansukker Raesokeria
Pinnalle
noin 1 l marjoja
Hyytelökiille
2 dl vettä
1,5 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Valmista pullataikina. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Ota taikinapaloista 1/3 ja painele palat voideltuihin piirasvuokiin, ø 26-27 cm, pohjalle. Jaa loput taikinapalat kahtia ja pyöritä palat tangoiksi. Kierrä kaksi tankoa yhteen ja siirrä kierteet vuokiin piirakoiden reunuksiksi.
Kohota piirakkapohjat. Painele kohonnut reunus vuoan laitoihin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Jaa täyte vuokiin. Paista 25-30 minuuttia. Jäähdytä.
Levitä marjat täytteen päälle.
Hyytelökiille: Kiehauta vesi kattilassa, lisää Hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen pinnalle, ensin ohuesti, sitten runsaammin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?