Ainekset
400 g mustikoita, vadelmia tai karhunvatukoita
1 dl Dansukker Taloussokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Koristeluun
100 g tummaa tai valkosuklaata
Ohjeet
1. Pane huuhdotut marjat kattilaan, lisää 1/2 dl sokeria ja keitä noin 3 minuuttia. Kaada seos tiheän siivilän läpi kulhoon (vain mehu käytetään).
2. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista vaahdoksi.
3. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää joukkoon marjamehu. Siivilöi seos ja anna jäähtyä.
4. Jaa seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään viisi tuntia.
5. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Koristele jäätelöpuikot suklaalla ja anna jähmettyä pakastimessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?