Marjaisa vadelma-mustaherukkahillo

Marjaisa vadelma-mustaherukkahillo saa lisää herkullista makua mustaherukanlehdistä. Kesäinen hillo syntyy helposti ja nopeasti suomalaisella Hillosokerilla.

n. 1,5 l hilloa

PT25M

30 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg vadelmia
250 g mustaherukoita
2 dl mustaherukanlehtiä
0,5 dl vettä
1 iso teenhaudutuspussi
1 vaniljatanko
600 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Puhdista marjat ja herukanlehdet.

Mittaa kattilaan vesi, vadelmat, herukat, haudutuspussiin pakatut mustaherukanlehdet sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.

Keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen. Lusikoi hillon pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois kattilasta.

Poista haudutuspussi ja vaniljatanko.

Purkita kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Kääntele purkkeja halutessasi varovasti ylösalaisin pari kertaa jäähtymisen aikana, niin marjat asettuvat hilloon tasaisesti. Säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?