Marjaisa vadelma-mustaherukkahillo

Marjaisa vadelma-mustaherukkahillo saa lisää herkullista makua mustaherukanlehdistä. Kesäinen hillo syntyy helposti ja nopeasti suomalaisella Hillosokerilla.

n. 1,5 l hilloa

30 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

1 kg vadelmia
250 g mustaherukoita
2 dl mustaherukanlehtiä
0,5 dl vettä
1 iso teenhaudutuspussi
1 vaniljatanko
600 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Puhdista marjat ja herukanlehdet.

Mittaa kattilaan vesi, vadelmat, herukat, haudutuspussiin pakatut mustaherukanlehdet sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.

Keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen. Lusikoi hillon pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois kattilasta.

Poista haudutuspussi ja vaniljatanko.

Purkita kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Kääntele purkkeja halutessasi varovasti ylösalaisin pari kertaa jäähtymisen aikana, niin marjat asettuvat hilloon tasaisesti. Säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.