Marjaisa maustekakku

Kakussa on hieman tavallisesta poikkeavat mausteet ja voikreemitäyte. Napakka kakkupohja sopii työstettäväksi erimuotoisten fantasiakakkujen pohjaksi.

16–20 palaa

3½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Vuokaan
margariinia
korppujauhoja
Pohja
225 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/5 tl fenkolia
1/5 tl anista
1/5 tl jauhettua kardemummaa
1/3 tl jauhettua korianteria
2 rkl maitoa
Voikreemi
125 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
½ pkt (250 g) Dansukker Tomusokeria
2 tl kiehuvaa vettä
Reunoille
hasselpähkinärouhetta
Päälle
mansikoita
tummia viinirypäleitä
boysenmarjoja
2 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
sitruunamelissaa
Tarjoiluun
1 l mansikoita
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja jauhota vuoka.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vispaten seosta voimakkaasti lisäysten välillä. Jos taikina juoksettuu, lisää joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Jauha fenkoli ja anis huhmareessa ja lisää kaikki mausteet jauho-leivinjauheseokseen. Lisää seos taikinaan. Lisää myös maito.

3. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 ½ tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.

4. Anna kakun jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.

5. Leikkaa kakun pinta sileäksi, käännä kakku ympäri, jotta saat ehjän pinnan kakun päälle ja leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.

6. Tee voikreemi. Vaahdota voi hyvin käsivatkaimella. Lisää joukkoon muutamassa erässä tomusokeri, vispaten seosta hyvin lisäysten välissä. Lisää seokseen lopuksi kiehuva vesi. Vispaa hyvin.

7. Levitä voikreemiä kakkulevyn päälle ja nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä loppu voikreemi kakun ulkoreunoille ja pursota siitä rengas kehystämään kakun pintaa.

8. Painele pähkinärouhe kakun reunoille, jotta voit päällystää kakun reilulla määrällä hyytelösokerilientä.

9. Lado kakun päälle marjat ja rypäleet.

10. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.

11. Anna hyytelösokeriliemen jäähtyä 2–4 minuuttia ja levitä lientä marjojen päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla sitä hiukan. Voit valuttaa lopun hyytelösokeriliemen kakun pinnalle marjojen alle.

12. Soseuta tarjoilua varten mansikat. Makeuta mieleiseksi ja tarjoa kakun kastikkeena.

Vinkki!
Tämä napakka kakkupohja sopii työstettäväksi erimuotoisten fantasiakakkujen pohjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.