Marjaisa maustekakku

16–20 palaa 3½ tuntia
Kakussa on hieman tavallisesta poikkeavat mausteet ja voikreemitäyte. Napakka kakkupohja sopii työstettäväksi erimuotoisten fantasiakakkujen pohjaksi.
Marjaisa maustekakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Vuokaan

    • margariinia
    • korppujauhoja

    Pohja

    • 225 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 4 kananmunaa
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1/5 tl fenkolia
    • 1/5 tl anista
    • 1/5 tl jauhettua kardemummaa
    • 1/3 tl jauhettua korianteria
    • 2 rkl maitoa

    Voikreemi

    • 125 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
    • ½ pkt (250 g) Dansukker Tomusokeria
    • 2 tl kiehuvaa vettä

    Reunoille

    • hasselpähkinärouhetta

    Päälle

    • mansikoita
    • tummia viinirypäleitä
    • boysenmarjoja
    • 2 dl vettä
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
    • sitruunamelissaa

    Tarjoiluun

    • 1 l mansikoita
    • Dansukker Tomusokeria

    1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja jauhota vuoka.

    2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vispaten seosta voimakkaasti lisäysten välillä. Jos taikina juoksettuu, lisää joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Jauha fenkoli ja anis huhmareessa ja lisää kaikki mausteet jauho-leivinjauheseokseen. Lisää seos taikinaan. Lisää myös maito.

    3. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 ½ tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.

    4. Anna kakun jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.

    5. Leikkaa kakun pinta sileäksi, käännä kakku ympäri, jotta saat ehjän pinnan kakun päälle ja leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.

    6. Tee voikreemi. Vaahdota voi hyvin käsivatkaimella. Lisää joukkoon muutamassa erässä tomusokeri, vispaten seosta hyvin lisäysten välissä. Lisää seokseen lopuksi kiehuva vesi. Vispaa hyvin.

    7. Levitä voikreemiä kakkulevyn päälle ja nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä loppu voikreemi kakun ulkoreunoille ja pursota siitä rengas kehystämään kakun pintaa.

    8. Painele pähkinärouhe kakun reunoille, jotta voit päällystää kakun reilulla määrällä hyytelösokerilientä.

    9. Lado kakun päälle marjat ja rypäleet.

    10. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.

    11. Anna hyytelösokeriliemen jäähtyä 2–4 minuuttia ja levitä lientä marjojen päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla sitä hiukan. Voit valuttaa lopun hyytelösokeriliemen kakun pinnalle marjojen alle.

    12. Soseuta tarjoilua varten mansikat. Makeuta mieleiseksi ja tarjoa kakun kastikkeena.

    Vinkki!
    Tämä napakka kakkupohja sopii työstettäväksi erimuotoisten fantasiakakkujen pohjaksi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker