Ainekset
Pohja
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
3 valkuaista
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 liivatelehteä
¾ dl limettimehua
tuoreita mansikoita
Koristeluun
marjoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 min. Jäähdytä pohja.
3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.
6. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.
7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.
8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.