Marjaisa limekakku

Hyydytetty täytekakku tuoreilla marjoilla on näyttävä kesän juhlapöydän tarjottava. Marjaisassa limekakussa on kaakaokakkupohja ja täytteenä vaniljarahka-kermavaahtoa.

10–12:lle

PT1H30M
P1D
Täytekakut

1,5 tuntia + hyytyminen

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
3 valkuaista
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 liivatelehteä
¾ dl limettimehua
tuoreita mansikoita
Koristeluun
marjoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 min. Jäähdytä pohja.

3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

6. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.

7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.

8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?