Marjaisa limekakku

Hyydytetty täytekakku tuoreilla marjoilla on näyttävä kesän juhlapöydän tarjottava. Marjaisassa limekakussa on kaakaokakkupohja ja täytteenä vaniljarahka-kermavaahtoa.

10–12:lle

PT1H30M
P1D
Täytekakut

1,5 tuntia + hyytyminen

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
3 valkuaista
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
5 liivatelehteä
¾ dl limettimehua
tuoreita mansikoita
Koristeluun
marjoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 min. Jäähdytä pohja.

3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kunnolla n. 5 minuuttia kunnes seos sakenee.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

6. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.

7. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti joukkoon. Anna täytteen hetken hyytyä kylmässä.

8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohja takaisin irtopohjavuokaan. Viipaloi mansikat ja aseta ne pohjan päälle. Levitä päälle hieman jähmettynyt täyte. Nosta toinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

9. Koristele kakun pinta marjoilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!