Marjaisa jätticookie - Dansukker

Marjaisa jätticookie

10 annosta n. 1 tunti
Jätticookie, jättikeksi, pannukeksi vai keksipiirakka – kas siinä herkullinen pulma! Valurautapannussa paistettava tai grillattava marjaisa jätticookie saa makua valkosuklaasta, mantelirouheesta ja punaherukoista.
Marjaisa jätticookie
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomufariinisokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl (50 g) mantelirouhetta
  • 2 dl (100 g) punaherukoita

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa- ja mantelirouheet taikinaan. Kääntele marjat joukkoon. Pane taikina halkaisijaltaan noin 24 cm voideltuun valurautapannuun tai muuhun uunin kestävään vuokaan.

5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sitä paistovaiheessa leivinpaperilla. Anna keksin jäähtyä hiukan ja tarjoile jäätelön kera.

Vinkki!
Jätticookien voi paistaa myös grillissä kannen alla, paistoaika noin 10–15 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;