Marjaisa jätticookie

Jätticookie, jättikeksi, pannukeksi vai keksipiirakka – kas siinä herkullinen pulma! Valurautapannussa paistettava tai grillattava marjaisa jätticookie saa makua valkosuklaasta, mantelirouheesta ja punaherukoista.

10 annosta

n. 1 tunti

Arviot (112 kpl)

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomufariinisokeria

1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

100 g valkosuklaata

1 dl (50 g) mantelirouhetta

2 dl (100 g) punaherukoita

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa- ja mantelirouheet taikinaan. Kääntele marjat joukkoon. Pane taikina halkaisijaltaan noin 24 cm voideltuun valurautapannuun tai muuhun uunin kestävään vuokaan.

5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sitä paistovaiheessa leivinpaperilla. Anna keksin jäähtyä hiukan ja tarjoile jäätelön kera.

Vinkki!
Jätticookien voi paistaa myös grillissä kannen alla, paistoaika noin 10–15 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?