Marjaisa jätticookie

Jätticookie, jättikeksi, pannukeksi vai keksipiirakka – kas siinä herkullinen pulma! Valurautapannussa paistettava tai grillattava marjaisa jätticookie saa makua valkosuklaasta, mantelirouheesta ja punaherukoista.

10 annosta

PT55M

n. 1 tunti

Arviot (112 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomufariinisokeria

1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

100 g valkosuklaata

1 dl (50 g) mantelirouhetta

2 dl (100 g) punaherukoita

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa- ja mantelirouheet taikinaan. Kääntele marjat joukkoon. Pane taikina halkaisijaltaan noin 24 cm voideltuun valurautapannuun tai muuhun uunin kestävään vuokaan.

5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sitä paistovaiheessa leivinpaperilla. Anna keksin jäähtyä hiukan ja tarjoile jäätelön kera.

Vinkki!
Jätticookien voi paistaa myös grillissä kannen alla, paistoaika noin 10–15 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.