Ainekset
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Luomufariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata
1 dl (50 g) mantelirouhetta
2 dl (100 g) punaherukoita
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa- ja mantelirouheet taikinaan. Kääntele marjat joukkoon. Pane taikina halkaisijaltaan noin 24 cm voideltuun valurautapannuun tai muuhun uunin kestävään vuokaan.
5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, voit suojata sitä paistovaiheessa leivinpaperilla. Anna keksin jäähtyä hiukan ja tarjoile jäätelön kera.
Vinkki!
Jätticookien voi paistaa myös grillissä kannen alla, paistoaika noin 10–15 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?