Marjaisa hedelmäkakku

Marjaisa hedelmäkakku
Arvioi: (80kpl)

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

n. 4 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

2 1/2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g marjasekoitusta

Pinnalle

100 g vadelmahilloa tai -marmeladia
1 prk säilykemangoa
1 banaani
1 kiivi
2 dl punaisia rypäleitä
muutama tuore mansikka

Kiille

1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Reunoille

2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele taikina nuolijalla tasaiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 150–175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Jäähdytä kymmenen minuuttia ja kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Vuoraa kakkuvuoka reiluilla paloilla tuorekelmua. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Laita kasariin vaniljakastike ja hyytelösokeri Multi, kiehauta puolen minuutin ajan. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana kakkutäytteeseen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat.

Jaa puolet täytteestä kakkupohjan päälle, laita päälle kakun keskiosa ja kostuta. Levitä päälle loput täytteestä ja nosta pinnalle kakun pohjaosa, kostuta. Anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele hedelmäpaloilla ja mansikoilla. Laita hyytelösokeri Multi kasariin veden kanssa ja kiehauta puolen minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki. Sivele seoksella kakun pinta ja nosta hetkeksi kylmään.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Reseptin on laatinut

Dansukker