Marjahyve talon tapaan

Marjahyve on helppo jälkiruokaherkku, joka sopii tarjottavaksi isollekin joukolle.

2–4 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
¾ dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrute
50 g voita tai margariinia
1 dl neljän viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pehmeä marenki
2 kananmunan valkuaista
2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja kaada marjat reunalliseen uunivuokaan. Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla. 

Sekoita kuorrutteen ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle. Kypsennä marjahyvettä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten. Pursota marengista nokareita tai tankoja kuorrutteen päälle. Laita vielä hetkeksi uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vinkki!
Käytä erilaisia kauden marjoja sellaisenaan tai marjasekoituksina. 
  

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?